Ninben bulion Dashi z tuńczyka Bonito i ryby latającej, 44g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Dashi だし, czyli japoński bulion, nie tylko stanowi podstawę niezliczonej ilości japońskich potraw na bazie zupy takich, jak ramenzupa misoshabu shabu, czy chawanmushi - dashi jest uznawane przez wielu jako esencja japońskiej kuchni i japońskiego smaku. Dashi pozostaje niezastąpionym składnikiem kuchni japońskiej dzięki wyjątkowo bogatemu smakowi umami, który pochodzi zazwyczaj z suszonych płatków katsuobushi (płatków suszonej, wędzonej ryby bonito) i wodorostów kombu.

Umai Dashi Agoiri to autentyczne, japońskie dashi z japońskich ryb bonito oraz poławianych na Kyūshū ryb latających tobiuo, nazywanych również ago. Yakiago, czyli upieczone i ususzone ryby ago, które ostatnimi latami stanowią popularny składnik ramenowych bulionów, znajdziemy również w składzie tego dashi. W opakowaniu znajduje się 8 torebek z gotowymi, suszonymi składnikami, które wystarczy zaparzyć niczym herbatę, aby przyrządzić domowy bulion.

Sposób przygotowania:

  • 1 torebkę Dashi zanurzyć w 350ml i gotować na małym ogniu przez 5 minut
  • na 500ml użyć 2 torebek

 

Skład: BONITO, suszona RYBA latająca, sól, wodorosty (kombu), cukier, ekstrakt drożdżowy, sos SOJOWY.

Alergeny: ryby, soja.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl