Hikari pasta miso czerwona, 300g
Opis
Hikari czerwona pasta miso posiada silny smak umami, który idealnie pasuje do dań mięsnych i zup. Powstaje ona przy użyciu soi i ryżu, które dojrzewają i fermentują przez ponad rok dzięki dodatkowi alkoholu. Popularnie używana do przygotowywania mocnych, intensywnych w smaku zup miso, ramenów, a także marynat. Zaskakuje swoim głębokim, złożonym smakiem oraz gładką konsystencją.
Hikari Miso to jedna z wiodących firm kultywujących ponadtysiącletnią, japońską tradycję produkcji pasty miso. Stanowi ona jednak pewien wyjątek w porównaniu do pozostałych producentów, ponieważ wyróżnia się wyjątkową dbałością w doborze składników. Jest to pierwsza japońska firma, która zyskała certyfikat świadczący o organicznej uprawie jednocześnie w Stanach Zjednoczonych, Europie oraz w samej Japonii. Miso od firmy Hikari powstaje w zgodzie z przyrodą nie tylko za sprawą certyfikowanej, japońskiej soi, lecz również dzięki świeżemu powietrzu, chłodnemu klimatowi oraz krystalicznie czystej, górskiej wodzie, spływającej z topniejącego śniegu osadzonego na szczytach Japońskich Alp w prefekturze Nagano. Hikari Miso to unikalne, wysokiej jakości organiczne miso o naturalnym smaku i silnych walorach zdrowotnych.
Produkt wegański i bezglutenowy.
Sposób użycia:
Miso posiada wiele zastosowań; jako dodatek do sałatek, sosów, czy do zup. Jednak najpopularniejszym daniem wykorzystującym pastę miso jest sławna zupa miso.
Wykonanie zupy miso w domowych warunkach jest bardzo proste. Wystarczy, że do gorącej wody dodajemy pastę (na 1 litr wody 3-4 łyżki), glony wakame, dashi oraz trochę tofu i już możemy cieszyć się jej pysznym smakiem!
Więcej informacji znajdziesz w artykule na blogu:
"Miso – z czym to się je? Ugotujmy razem zupę miso!"
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: woda, SOJA, ryż, sól, alkohol.