Ikari sos imbirowy do wieprzowiny Shogayaki, 225g
Opis
Shōgayaki to uwielbiane przez Japończyków danie składające się z cienko pokrojonej, zamarynowanej w specjalnym sosie smażonej wieprzowiny, którą podaje się z ryżem, zupą miso oraz warzywami. Marynatę, będącą kluczowym składnikiem potrawy, przygotowuje się z połączenia imbiru, sosu sojowego, mirinu, a także sake.
Shōgayaki no tare od firmy Ikari to gotowy sos imbirowy posiadający charakterystyczną ostrość, umami oraz słodycz shōgayaki, którą wzbogacono dodatkiem jabłek. Znakomicie sprawdzi się jako marynata do mięsa wieprzowego, choć sam producent poleca wypróbować go również do kurczaka, czy pieczonego bakłażana!
Skład: fruktoza, glukoza, cukier, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, sól), ocet do gotowania, cebula, sól, imbir, przyprawy, skrobia przetworzona, przyprawa, zagęszczacz polisacharydowy.