Ikari sos sezamowy, 220g
Opis
Gomadare, czyli inaczej sos sezamowy, to dość uniwersalny dodatek w kuchni japońskiej. Jest często stosowany jako dip do zimnego makaronu zaru udon lub zaru soba, czy też w parze z ponzu jako dwa podstawowe dipy podawane do potrawy shabu-shabu. Ponadto dodaje się go do gorących warzyw lub do sałatek warzywnych. Sos sezamowy firmy Ikari powstał z drobnych ziaren sezamu, co odpowiada za jego łagodny, ale aromatyczny charakter.
Sosu nie trzeba rozcieńczać, jest gotowy do użycia i cieszenia się pełnym, soczystym, sezamowym smakiem.
Skład: syrop glukozowo-fruktozowy, SEZAM, sól, ocet destylowany, sos SOJOWY (PSZENICA, SOJA), mirin, olej SEZAMOWY, ekstrakt drożdżowy / zagęszczacz (skrobia przetworzona, guma guar), przyprawy (aminokwas), przyprawy (pochodzące z SEZAMU), emulgator.