Ishibashiya wegańskie sashimi z makaronem Konjak i wodorostami Nori, 120g

Dostępność: brak towaru
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Konjak, znany także jako konnyaku, to roślina, której bulwiasty korzeń spożywany jest w Japonii od zamierzchłych czasów. Konnyaku w jadalnej formie nie ma wyrazistego smaku, za to posiada apetyczną, galaretkowatą i kruchą teksturę, przede wszystkim jednak, jest on wysoce ceniony za właściwości zdrowotne. Korzeń konjaku bogaty jest zwłaszcza w błonnik pokarmowy, który choć nie stanowi źródła energii dla organizmu, wspomaga trawienie, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza jelita z toksynpomaga w odchudzaniu.

Sashimi Konnyaku z Nori to cienko pokrojone plastry konjaku, które przyprawione zostały wodorostami nori, odpowiadającymi za zielony kolor oraz delikatny, morski smak shashimi. Dodatkowo, do opakowania z sashimi dołączony został sos karashisumiso (połączenie ostrej, japońskiej musztardy karashi, octu oraz pasty miso), który stanowi popularny dip do podawanego w ten sposób konnyaku. Jest to lekka, smaczna i nieskokaloryczna przekąska, która stanowi genialny dodatek do dania głównego i do zbalansowanej, dziennej diety.

 

Skład: mąka konjac, aonori, szpinak, wodorotlenek wapnia, sos [miso ryżowe,  cukier, ocet, syrop kukurydziany wysokofruktozowy, środki zakwaszające,  MUSZTARDA, glutaminian sodu, pachnotka perilla, aromat].

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl