Ishibashiya wegańskie sashimi z makaronem Konjak i wodorostami Nori, 120g
Opis
Konjak, znany także jako konnyaku, to roślina, której bulwiasty korzeń spożywany jest w Japonii od zamierzchłych czasów. Konnyaku w jadalnej formie nie ma wyrazistego smaku, za to posiada apetyczną, galaretkowatą i kruchą teksturę, przede wszystkim jednak, jest on wysoce ceniony za właściwości zdrowotne. Korzeń konjaku bogaty jest zwłaszcza w błonnik pokarmowy, który choć nie stanowi źródła energii dla organizmu, wspomaga trawienie, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza jelita z toksyn i pomaga w odchudzaniu.
Sashimi Konnyaku z Nori to cienko pokrojone plastry konjaku, które przyprawione zostały wodorostami nori, odpowiadającymi za zielony kolor oraz delikatny, morski smak shashimi. Dodatkowo, do opakowania z sashimi dołączony został sos karashisumiso (połączenie ostrej, japońskiej musztardy karashi, octu oraz pasty miso), który stanowi popularny dip do podawanego w ten sposób konnyaku. Jest to lekka, smaczna i nieskokaloryczna przekąska, która stanowi genialny dodatek do dania głównego i do zbalansowanej, dziennej diety.
Skład: mąka konjac, aonori, szpinak, wodorotlenek wapnia, sos [miso ryżowe, cukier, ocet, syrop kukurydziany wysokofruktozowy, środki zakwaszające, MUSZTARDA, glutaminian sodu, pachnotka perilla, aromat].