Ito Seika tradycyjne Japońskie słodycze Daifuku Mochi w trzech smakach, 130g
Opis
Hitokuchi san-shoku mochi to idealna przekąska na wiosnę.
Te mochi to harmonijne połączenie wilgotnej pasty Anko ze słodkiej, czerwonej fasolki zawiniętej w miękkie ciasto ryżowe. Paczka zawiera mieszankę mochi w trzech kolorach, z których każdy reprezentuje odrębny smak: białe ciasto ryżowe, różowe o delikatnie słodkim smaku wiśni Sakura oraz zielone o subtelnym, orzechowym i lekko ziemistym smaku mniszka (artemizji).
Kolory nie zostały wybrane przypadkowo, ponieważ różowy ma symbolizować kwitnące, wiosenne kwiaty, biały to topniejące pozimowy śnieg, a zielony to oczywiście symbol jasnej zieleni powracajacych do życia roślin.
Podczas okresu Hanami w Japonii spotkacie mnóstwo tego typu tradycyjnych słodyczy.
Opakowanie zawiera 12 oddzielnie pakowanych Mochi.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: [białe daifuku]: syrop skrobiowy, cukier, mąka ryżowa kleista, pasta z czerwonej fasoli, pasta z fasoli (cukier, fasola czerwona), syrop skrobiowy o obniżonej zawartości, skrobia / skrobia modyfikowana, emulgator [lecytyna (SOJA)], [daifuku o smaku sakura]: syrop skrobiowy, cukier, mąka z kleistego ryżu, pasta z czerwonej fasoli, pasta z fasoli (cukier, fasola czerwona), syrop skrobiowy o obniżonej zawartości skrobi / skrobi modyfikowanej, emulgator [lecytyna (SOJA)], aromat, substancja zagęszczająca, barwnik koszenila. [yomogi daifuku] syrop skrobiowy, cukier, kleista mąka ryżowa, pasta z czerwonej fasoli, pasta z fasoli (cukier, czerwona fasola), syrop skrobiowy o obniżonej zawartości skrobi / skrobi modyfikowanej, emulgator [lecytyna (SOJA)], barwnik żółty szafranowy, aromat.