Kakukyu organiczna pasta miso Hatcho, 300g
Opis
Organiczna pasta miso Hatcho jest niezwykłym źródłem składników odżywczych dla organizmu. Ma cierpki, słony smak i intensywny aromat. Miso jest znane jako dobre źródło białka, a miso Hatcho zawiera 80% więcej białka i 20-25% mniej soli niż inne długo dojrzewające miso. Co więcej, Hatcho Miso jest źródłem niezbędnych aminokwasów, minerałów i witamin, jest niskokaloryczne i niskotłuszczowe oraz bogate w białko.
Miso Hatcho od firmy Kakukyu wyróżnia się wyjątkowym, tradycyjnym sposobem przygotowania. Naturalna soja posypana solą morską shimamasu zostaje poddana długiemu procesowi fermentacji w dużych drewnianych beczkach, pod naciskiem kilku ton skał, które działają jak odważniki. W ten sposób Hatcho Miso powoli dojrzewa przez gorące, wilgotne lata i stosunkowo łagodne zimy w dzielnicy Hatchōchō, od której pochodzi nazwa tego rodzaju miso. Dzielnica znajduje się w mieście Okazaki (prefektura Aichi).
Produkt wegański i bezglutenowy.
Sposób użycia:
Miso posiada wiele zastosowań; jako dodatek do sałatek, sosów, czy do zup. Jednak najpopularniejszym daniem wykorzystującym pastę miso jest sławna zupa miso.
Wykonanie zupy miso w domowych warunkach jest bardzo proste. Wystarczy, że do gorącej wody dodajemy pastę (na 1 litr wody 3-4 łyżki), glony wakame, dashi oraz trochę tofu i już możemy cieszyć się jej pysznym smakiem!
Więcej informacji znajdziesz w artykule na blogu:
"Miso – z czym to się je? Ugotujmy razem zupę miso!"
Skład: SOJA, sól