Kewpie sos spaghetti dashi-shoyu z natto, 2 porcje x 30g
Opis
Firma Kewpie, producent najbardziej rozpoznawalnego japońskiego majonezu, przygotowała sos do spaghetti w tak zwanym wafū, czyli w stylu japońskim. Jest to sos o smaku dashi-shoyu, a więc mieszanki bulionu rybnego dashi i sosu sojowego - dwóch esencjonalnych smaków kuchni japońskiej, których wprawne połączenie i zbalansowanie stanowi podstawę kuchni japońskiej.
Wraz z sosem dashi-shoyu otrzymujemy również zestaw dodatków, które możemy dodać do makaronu aby nadać daniu jeszcze bardziej japońskiego charakteru. W dołączonych saszetkach znajdziemy mieszankę 6 składników: ziaren sezamu (goma), suszonej cebulki negi (kansō konegi), suszonych płatków z tuńczyka bonito (katsuobushi), pociętych drobno wodorostów nori (kizami nori), cienkich płatków wodorostów kombu (tororo kombu), a także suszonych ziaren fermentowanej soi nattō (kansō nattō). Polecamy każdemu wielbicielowi tradycyjnych smaków Japonii!
Skład: olej roślinny (palmowy, rzepakowy, SOJOWY), sos SOJOWY, zupa w stylu japońskim (proszek BONITO, przyprawa ze sfermentowanego ryżu, ocet), ekstrakt BONITO (ekstrakt BONITO, sól, syrop zredukowany, hydrolizat białka zwierzęcego), sól, MUSZTARDA, cukier, ekstrakt konbu, pieprz / glutaminian sodu, alkohol, substancja zagęszczająca, guma ksantanowa, ekstrakt przypraw, suszone NATTO, suszone wodorosty, przyprawione BONITO, SEZAM, suszona cebula, wodorosty (konbu).