Kikkoman Świeży Biały sos sojowy z bulionem Dashi - z katsuobushi i kombu, 450ml
Opis
Kikkoman Świeży Biały sos sojowy z bulionem Dashi - z katsuobushi i kombu
Ciesz się bogatym i intensywnym smakiem sosu sojowego firmy Kikkoman! Ten wyjątkowy sos różni się od pozostałych kolorem (jest on jaśniejszy, bursztynowy) oraz formą przyrządzania ziaren soi – dzięki pominięciu procesu gotowania ziarenek, ich smak jest o wiele intensywniejszy.
Dodatkowo, ta wersja jest z dodatkiem klasycznego Japońskiego bulionu na bazie płatków rybnych katsuobushi i wodorostów kombu, dzięki czemu stanowi idealną bazę do zup! Ponadto, używanie tego białego sosu pozwoli zachować kolor Twoim potrawom.
Dzięki specjalnie skonstruowanemu dozownikowi, bąbelki powietrza nie osadzają się na ściankach buteleczki, co pozwala na utrzymanie świeżości smaku na dłużej!
Skład : sos sojowy(soja, pszenica, sól) sól, cukier, suszone bonito, suszona sardynka, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet, ekstrakt drożdżowy, suszone wodorosty, mirin(przyprawa alkoholowa), ekstrakt z małży św. Jakuba, ekstrakt z suszonych grzybów, alkohol, witamina B1.(alergeny: soja, pszenica, ryba)
maszeq
ponieważ brakowało mi tej informacji, podzielę się nią w komentarzu po zrobieniu krótkiego researchu: gdyby ktoś nie wiedział, jak używać to przykładowy przepis na zupę miso z tym produktem: 2 łyżeczki (10ml) Kikkoman Hon Tsuyu Shiro Dashi 300 ml wody, zagrzać, nie gotować + dodatki w zależności od preferencji - tofu, wakame, zielona cebulka, inari, szpinak...