Kikkoman Świeży sos sojowy z bulionem z kombu, 450ml
Opis
Ciesz się bogatym i intensywnym smakiem świeżego sosu sojowego firmy Kikkoman! Ta wersja zawiera dodatkowo 2 rodzaje wegańskiego bulionu dashi, powstałe na bazie rosnących w naturalnych warunkach u południowych wybrzeży Hokkaido wodorostów ma-kombu oraz hidaka-kombu. Wodorosty te są znanymi i wysoko cenionymi w Japonii odmianami kombu, przy użyciu których przygotowuje się tradycyjny, wykwintny bulion dashi. Ma-kombu zapewni potrawom obecność łagodnego smaku umami, podczas gdy hidaka-kombu odpowiadać będzie za bogaty, bulionowy aromat. Smak dashi został tu ponadto podkreślony poprzez wyciszenie słonego smaku sosu sojowego, ponieważ w porównaniu do klasycznych sosów sojowych, ten zawiera aż o 25% mniej soli.
Dzięki specjalnie skonstruowanemu dozownikowi, pęcherzyki powietrza nie osadzają się na ściankach butelki, co pozwala na o wiele dłuższe utrzymanie świeżości smaku!
Skład : sos sojowy (SOJA, PSZENICA, sól), sól, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, suszone wodorosty, przyprawa, alkohol, zakwaszacz, słodzik: glikozydy stewiolowe, witamina B1.