Kotobuki ciasteczka dorayaki z anko, 5 szt.
Opis
Ciasteczka dorayaki to jedne z najbardziej rozpoznawalnych słodyczy japońskich, których korzenie sięgają nawet XII wieku!
Delikatne, miękkie ciasteczka składają się z dwóch puszystych biszkoptów castella przełożonych pastą anko ze słodkiej, czerwonej fasoli azuki, gotowanej na naturalnym miodzie. Spręzyste, słodkie ciasteczka rozpływają się w ustach i stanowią idealny dodatek do porannej kawy lub popołudniowej herbaty.
Skład: Cukier (wyprodukowany w Japonii), mąka pszenna, jajko, syrop skrobiowy, fasola adzuki, kasztany kandyzowane, syrop skrobiowy o obniżonej zawartości, olej roślinny, miód, sól, odtłuszczone mleko w proszku/substancja ekspandująca emulgator, zagęszczacz (skrobia modyfikowana, zagęszczacz polisacharydowy), przyprawa (aminokwas), środek zakwaszający, aromatyzujący, barwiący (karoten), (częściowo zawiera jaja, pszenicę, składniki mleka, soję)