Maeda Katakuriko - skrobia ziemniaczana, 250g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,90 zł

Cena regularna:

12.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Katakuriko, czyli skrobia ziemniaczana, to popularny w kuchni japońskiej produkt, który jest prosty w zastosowaniu i niezwykle efektywny. Służy ona najczęściej do zagęszczania sosów, zup, curry, w tym do przygotowania klasycznego, gęstego sosu ankake. Stanowi również znakomity zamiennik mąki podczas przygotowywania chrupiącej panierki do mięsa, tofu oraz innych dań smażonych na patelni bądź na głębokim oleju. Ponieważ wchłania ona mniej tłuszczu niż standardowa mąka, panierka z katakuriko pozostaje bardziej chrupiąca i nie przypala się tak łatwo. Ponadto, katakuriko stanowi idealną alternatywę dla osób będących na diecie bezglutenowej.

Kraj pochodzenia: Japonia.

Oryginalny Japoński produkt.

--------------------------------------------------

Skład: skrobia modyfikowana.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl