Marumiya Furikake przyprawa do ryżu z wakame, shiso i kombu, 31g
Opis
Furikake to tradycyjne japońskie przyprawy do ryżu, które w formie posypki stosowane są przez Japończyków najczęściej w celu urozmaicenia i swoistej zamiany zwykłej miski białego ryżu w danie pełne smaku umami.
Mazekomi furikake to nieco inna forma furikake, która stworzona została z myślą nie o posypywaniu, a o wymieszaniu przyprawy ze świeżo ugotowanym ryżem. Składniki takiego furikake są nieco twardsze, lecz po dodaniu do ryżu i równomiernym rozprowadzeniu stają się one delikatniejsze, a ryż jeszcze pełniej nabiera smaku przyprawy. Mazekomi furikake to szczególnie interesująca opcja dla osób lubiących urozmaicić swoje onigiri lub inarizushi.
Shiso kombu od firmy Marumiya to przyprawa łącząca ziarenka sezamu, wodorosty wakame oraz wodorosty kombu i liście czerwonej pachnotki shiso. Jest to zatem wegańska mieszanka pełna umami zawartego w algach o lekko ziołowym smaku shiso, które w dodatku delikatnie zabarwi ryż na fioletowo.
Proporcje: 1 czubata łyżka stołowa przyprawy (7-8g) na 1 miskę ryżu (ok. 320g ugotowanego ryżu).
Skład: WODOROSTY wakame, olej SEZAMOWY, sos SOJOWY, algi kelp, sól, wysokofruktozowy syrop kukurydziany, pachnotka czerwona, syrop o obniżonej zawartości skrobi, ekstrakt drożdżowy, cukier, dekstryna, ocet warzony, olej palmowy/glutaminian sodu.
Skład : WODOROSTY wakame, olej SEZAMOWY, sos SOJOWY, algi kelp, sól, wysokofruktozowy syrop kukurydziany, pachnotka czerwona, syrop o obniżonej zawartości skrobi, ekstrakt drożdżowy, cukier, dekstryna, ocet warzony, olej palmowy, glutaminian sodu.