Mizkan Honteri wino do gotowania Mirin (bez alkoholu), 400 ml
Opis
Mizkan Honteri Wino do gotowania Mirin (bez alkoholu)
Mirin to jeden z najbardziej podstawowych składników kuchni japońskiej. Dodawany do sosów, marynat, zup a nawet smażenia frytek; do wszelkich potraw, aby nadać im charakterystycznego, słodkiego japońskiego smaku!
Mizkan Honteri, w przeciwieństwie do „prawdziwego” Mirina, zapewnia tą samą głęboką słodycz smaku z mniej niż 1% alkoholu.
Bezalkoholowe Miriny, takie jak ten, zostały wynalezione stosunkowo niedawno - gdy ryżu używanego do produkcji tradycyjnego mirinu było niewystarczająco, a podatki od alkoholu były wysokie. Chociaż problemy te już nie istnieją, a tradycyjne miriny są szeroko dostępne w Japonii, wiele osób woli stosować przyprawy w stylu mirin ze względu na niższy koszt i niższą zawartość alkoholu. W tej wersji najczęściej dostępne są w Polsce i Europie ze względu na ograniczenia prawne odnośnie sprzedaży wyrobów alkoholowych.
Skład : syrop cukrowy, przyprawa do przygotowywania alkoholu, ocet destylowany, zakwaszacz.