Momoya pasta miso z zieloną papryczką chili, 100g
Opis
Gohan ni Oishii Tōgarashi Miso to pasta, która znakomicie komponuje się z ryżem. Stanowi ona pyszne połączenie słodyczy, słoności, a przede wszystkim głębokiego smaku umami oraz ostrości. Zawiera drobno posiekaną zieloną papryczkę chili charakteryzującą się rześkim, pikantnym smakiem oraz dwa rodzaje pasty ryżowej miso: karakuchi oraz shiroama. Podczas gdy karakuchi posiada wyrazisty, słony smak, pasta shiroama jest delikatniejsza i słodsza. Razem tworzą bogatą, złożoną i dobrze zrównoważoną mieszankę.
Jak sama nazwa wskazuje - "gohan ni oishii" (dosł. "pyszny z ryżem") - pasta ta stworzona została z myślą o dodaniu jej do ryżu. Idealnie pasować będzie jako dodatek do zwykłej miski białego ryżu, ochazuke, onigiri, ale także z grillowanym mięsem, warzywami lub jako dip do przekąsek do sake i piwa otsumami.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
Skład: pasta ryżowo-SOJOWA, czerwona pieprz chili, cukier, galaretka jasna, sfermentowana przyprawa, przetworzony sos SOJOWY, błonnik, aminokwasy, kolor papryki.