Nichifuri Shokuhin Peyoung instant yakisoba Furikake przyprawa do ryżu w stylu Yakisoba, 20g
Opis
Furikake to tradycyjne japońskie przyprawy do ryżu, które w formie posypki stosowane są przez Japończyków najczęściej w celu urozmaicenia i swoistej zamiany zwykłej miski białego ryżu w danie pełne smaku umami.
Furikake Yakisoba jest pierwszym produktem powstałym w ramach współpracy między markami "Maruka Foods" i "Nichiri Foods". Firmy w celu odtworzenia deilkatnego, ponadczasowego smaku sosu Yakisoba, użyły sosu z pomidorów oraz japońskiej przyprawy o smaku wołowiny dla jeszcze mocniejszego efektu umami. Firma "Nichifuri" celowo pomija glony nori, ten zazwyczaj nieodłączny element furikake, dzięki czemu smak dania Yakisoba może wyjść na pierwszy plan.
Yakisoba wbrew swojej nazwie ("soba" która oznacza makaron gryczany), nie składa się z makaronu gryczanego, lecz pszennego. To smażony makaron pszenny z dodatkiem mięsa i/lub warzyw oraz dedykowanego sosu o delikatnie gęstej i lepkiej konsystencji oraz słodko - kwaśnym smaku. Jego wyjatkowość wynika z użycia przecierów warzywno - owocowych.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Składniki: bułka tarta (wyprodukowana w Japonii), prażone nasiona SEZAMU, LAKTOZA, cukier, przyprawa yakisoba (cukier puder, dekstryna, sól, proszek do sosu, hydrolizat instant, przyprawa do wołowiny), skrobia kukurydziana, sól, sos SOJOWY, marynowany imbir, płatki szpinaku, mielony kurczak, mąka pszenna, proszek do sosu sojowego, wodorosty/przyprawa (aminokwasy itp.), barwnik (karmel, żółcień krokoszowa, gardenia), oczyszczona skrobia, substancja zakwaszająca, aromat, celuloza, difosforan fosforanowy, drobny dwutlenek krzemu, substancja słodząca (lukrecja, stewia)), emulgator, przeciwutleniacz (ekstrakt z rozmarynu), ekstrakt z przypraw (zawiera JAJA, składniki MLECZNE, PSZENNĘ, wołowinę, SEZAM, ŻELATYNĘ, SOJĘ, kurczaka, jabłko)