Ninben bulion Dashi z ryby Bonito i wodorostów Kombu, 55g

Dostępność: brak towaru
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Dashi だし, czyli japoński bulion, nie tylko stanowi podstawę niezliczonej ilości japońskich potraw na bazie zupy takich, jak ramenzupa misoshabu shabu, czy chawanmushi - dashi jest uznawane przez wielu jako esencja japońskiej kuchni i japońskiego smaku. Dashi pozostaje niezastąpionym składnikiem kuchni japońskiej dzięki wyjątkowo bogatemu smakowi umami, który pochodzi zazwyczaj z suszonych płatków katsuobushi (płatków suszonej, wędzonej ryby bonito) i wodorostów kombu.

Umai Dashi z katsuobushi i kombu to autentyczne, japońskie dashi z poławianych w Japonii ryb bonito oraz wodorostów kombu z Hokkaido. W opakowaniu znajduje się 10 torebek z gotowymi, suszonymi składnikami, które wystarczy zaparzyć niczym herbatę, aby przyrządzić domowy bulion.

Sposób przygotowania:

  • 1 torebkę Dashi zanurzyć w 350ml i gotować na małym ogniu przez 5 minut
  • na 500ml użyć 2 torebek

 

Skład: tuńczyk bonito, sól, wodorosty kombu, cukier, ekstrakt z drożdży, sos sojowy.

Alergeny: ryby, soja

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl