Ninben bulion Dashi z ryby Bonito i wodorostów Kombu, 55g
Opis
Dashi だし, czyli japoński bulion, nie tylko stanowi podstawę niezliczonej ilości japońskich potraw na bazie zupy takich, jak ramen, zupa miso, shabu shabu, czy chawanmushi - dashi jest uznawane przez wielu jako esencja japońskiej kuchni i japońskiego smaku. Dashi pozostaje niezastąpionym składnikiem kuchni japońskiej dzięki wyjątkowo bogatemu smakowi umami, który pochodzi zazwyczaj z suszonych płatków katsuobushi (płatków suszonej, wędzonej ryby bonito) i wodorostów kombu.
Umai Dashi z katsuobushi i kombu to autentyczne, japońskie dashi z poławianych w Japonii ryb bonito oraz wodorostów kombu z Hokkaido. W opakowaniu znajduje się 10 torebek z gotowymi, suszonymi składnikami, które wystarczy zaparzyć niczym herbatę, aby przyrządzić domowy bulion.
Sposób przygotowania:
- 1 torebkę Dashi zanurzyć w 350ml i gotować na małym ogniu przez 5 minut
- na 500ml użyć 2 torebek
Skład: tuńczyk bonito, sól, wodorosty kombu, cukier, ekstrakt z drożdży, sos sojowy.
Alergeny: ryby, soja