Nissin Donbei Cup Kitsune udon, 95g
Opis
"Donbei Cup" został wprowadzony przez firmę Nissin już w 1976 roku i od tego czasu pozostaje jedną z najpopularniejszych serii potraw w formie instant w Japonii.
Donbei Cup Kitsune udon jest więc błyskawicznym sposobem na przygotowanie potrawy kitsune udon, czyli makaronu pszennego udon w zupie na bazie bulionu dashi, z dodatkiem smażonego na głębokim oleju tofu aburaage, plasterków kamaboko oraz szalotki. W opakowaniu Donbei Cup znajduje się makaron udon z plasterkami kamaboko i poszatkowaną szalotką, saszetka ze sproszkowaną zupą, przyprawa shichimi togarashi, oraz kawałek smażonego tofu.
Aby przygotować ekspresowy kubek Donbei należy dodać do makaronu z aburaage sproszkowaną zupę, zalać gorącą wodą, przykryć całość wieczkiem, odczekać 5 minut i posypać przyprawą.
Skład: Makaron smażony (mąka PSZENNA), olej roślinny, sól, białko roślinne, ekstrakt z kombu, błonnik SOJOWY, cukry), kayaku (smażone tofu przyprawione, kamaboko), zupa (sól, przyprawa do owoców morza, sos SOJOWY w proszku, mączka RYBNA (bonito, makrela, sardynka), papryka shichimi, zielona cebulka, cukier, proszek kombu, przyprawa kombu) / skrobia modyfikowana, przyprawy (aminokwasy itp.), zagęszczacz (guma arabska), węglan wapnia, fosforan, pigment karmelowy, aromat, przeciwutleniacz (witamina E), ekstrakt przyprawowy, emulgator, pigment paprykowy, pigment gardenia, witamina B2, ekstrakt herbaty, witamina B1, czerwony barwnik drożdżowy, zawiera RYBY, SOJĘ, MLEKO, ŻELATYNE