Nissin Hakodate instant ramen o smaku przegrzebków, 5x87g
Opis
Kultowy producent zup instant Nissin powraca - tym razem z ramenem w autentycznym stylu Hakodate.
Hakodate to miasto portowe leżące w południowej części wyspy Hokkaido o chłodnym i czystym klimacie. To właśnie stąd pochodzi jeden z trzech słynnych ramenów w stylu Hokkaido (oprócz Hakodate - Sapporo i Asahikawa).
Ramen w stylu Hakodate opiera się na bazie z jasnego, lekkiego wywaru solnego shio. Zupa jest gotowana na bulionie ze świeżych owoców morza, przegrzebków i wodorostów kombu, niezbyt tłusta, pełna słonego smaku umami, dopełniona idealnie sprężystym, falowanym makaronem z mąki pełnoziarnistej. Charakteryzuje się przejrzystym, delikatnym bulionem, który idealnie rozgrzewa zwłaszcza w jesień i zimę. Gorąca miska tego pełnego umami, sycącego ramenu zabierze cię prosto do portów Hakodate!
Sposób przygotowania:
1. Na patelni zagrzej 450 ml wody.
2. Po doprowadzeniu do wrzenia, do wody wrzuć makaron i gotuj około 4 minuty. Wyłącz gaz.
3. Do makaronu z wodą dodaj saszetkę z zupą.
4. Zamieszaj i przełóż do miski. Gotowe!
Polecamy tak przygotowany ramen przybrać w klasyczne dodatki: siekany szczypiorek, gotowane jajko i duszony boczek lub smażone tofu. Smacznego!
Skład: makaron smażony [mąka PSZENNA, olej roślinny (palmowy, rzepakowy, sojowy), mąka PSZENNA pełnoziarnista, sól, sos SOJOWY], zupa [sól, tłuszcz zwierzęcy (kurczak, wieprzowina), przyprawa wieprzowa, przyprawa do przegrzebków, cukry, przyprawa wieprzowa, SEZAM, papryka, cebula w proszku, przyprawa do kurczaka, hydrolizat białkowy, olej roślinny (palmowy, rzepakowy, SOJA)]/skrobia modyfikowana, glutaminian sodu, woda ługowa, węglan
wapnia, aromat, barwnik karotenowy, kwas cytrynowy, witamina E, ekstrakt z przypraw, barwnik karmelowy.