Otafuku Premium Tenkasu skrawki z tempury, 50g

Dostępność: brak towaru
Cena: 14,90 zł 14.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Tenkasu, znane na wschodzie Japonii również jako agedama, to małe, chrupiące kuleczki, powstałe z usmażonego na głębokim oleju ciasta do tempury. Stanowią one zazwyczaj produkt uboczny smażenia tempury, w trakcie którego kropelki ciasta w zetknięciu z gorącym tłuszczem tworzą okrągłe, chrupkie skrawki. Jest to wyjątkowy delikates, który dodaje się często do do potraw smażonych (okonomiyaki, takoyaki) w celu nadania im dodatkowej, puszystej tekstury, a także do potraw typu tanuki udon, tanuki soba, czy sushi, które zyskują na tym ekstra chrupkości.

 

Skład: mąka PSZENNA, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, sól, pirosforan sodu, wodorowęglan sodu, fosforan wapnia.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl