Sakura Seika ciastka Castella o smaku mleka z Hokkaido, 112g
Opis
Sakura Seika Castella to puszyste i słodziutkie ciastka, upieczone z dodatkiem świeżego mleka z Hokkaido.
Ciasto Castella sięga swoją tradycją aż do XVI wieku, gdy Japończycy zainspirowani wypiekami przywiezionymi przez Portugalczyków rozpoczęli swoje własne twórcze naśladownictwo, przez lata udoskonalając recepturę. Efektem jest ciasto o wyjątkowej miękkości i puszystości, znane w całej Japonii.
Wyjątkowy smak ciasto zawdzięcza udziałowi mleka z Hokkaido w przepisie. Prefektura Hokkaido słynie z mleka i produkuje ponad 50% mleka na Japońskim rynku. Mleko z Hokkaido charakteryzuje się bogatym, kremowym smakiem i delikatnym aromatem przywodzącym na myśl wanilię.
Opakowanie zawiera 3 ciastka.
Skład: Mąka pszenna, cukier, płynne jajo kurze, płynne białko jaja, tłuszcz piekarski, mleko, syrop skrobiowy, olej roślinny (w tym sojowy), margaryna, przetworzona żywność olejowa, sól/sorbitol, trehaloza, emulgator, środek spęczniający, ester gliceryny, substancja zagęszczająca (ksantan), kompozycja zapachowa, barwnik karotenoidowy, (częściowo zawiera jaja, składniki mleczne, pszenicę i soję).