Odpowiadamy na Twoje pytania :)

+48 515 070 554

Wersje językowe
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 200,00 zł.
Promocje
Mizkan Yuzupon cytrusowy sos sojowy Ponzu z Yuzu- 360ml
Mizkan Yuzupon cytrusowy sos sojowy Ponzu z Yuzu- 360ml
29,90 zł 24,90 zł
szt.
Wakou suszone wodorosty Wakame - 50g
Wakou suszone wodorosty Wakame - 50g
11,90 zł 10,90 zł
Hikari Organic naturalna pasta miso bez dodatków 375g
Hikari Organic naturalna pasta miso bez dodatków 375g
24,90 zł 22,90 zł
szt.
Morinaga Pancake mix do naleśników, 300g
Morinaga Pancake mix do naleśników, 300g
22,90 zł 19,90 zł
szt.
Showa mąka do Okonomiyaki - 200 g
Showa mąka do Okonomiyaki - 200 g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Mizkan Ajipon cytrusowy sos sojowy Ponzu - 360ml
Mizkan Ajipon cytrusowy sos sojowy Ponzu - 360ml
24,90 zł 22,90 zł
szt.
Marufuji makaron gryczany Soba, 200g
Marufuji makaron gryczany Soba, 200g
11,90 zł 9,90 zł
szt.

Sanko-Sangyo Premium bulion dashi w torebkach, 30szt., 264g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,90 zł 59.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Premium bulion dashi w torebkach Katsuo Furidashi firmy Sanko-Sangyo

Katsuo Furidashi to niekonwencjonalny, prosty sposób na przygotowanie smacznego, tradycyjnego i niezwykle uniwersalnego w kuchni japońskiej bulionu dashi. Chociaż typowymi składnikami dashi są płatki suszonej, wędzonej ryby bonito (tuńczyka pasiastego) - katsuobushi oraz wodorosty kombu, to w produkcie tym smak został wzbogacony ponadto dodatkiem śledzia urume, makreli oraz shiitake. Mieszanka tych naturalnych, suszonych składników umieszczona została w torebkach, które należy zaparzyć niczym herbatę, aby cieszyć się gotowym bulionem. W opakowaniu znajduje się 30 torebek bulionu!

W celu przygotowania bulionu należy:

  • Dodać jedną torebkę katsuo furidashi do garnka wypełnionego 700ml wody i włączyć ogień w celu zagotowania wody.
  • Od momentu zawrzenia wody zmniejszyć ogień na średni i odczekać 1-2 minuty w celu wydobycia esencji w procesie gotowania. Nie należy w trakcie gotowania przykrywać garnka pokrywką.
  • Następnie wyłączyć ogień pod garnkiem i wyjąć torebkę lekko przyciskając ją do brzegu garnka aby wycisnąć pozostały ekstrakt.

Tak przygotowany bulion dashi będzie idealną bazą dla zupy miso, ale też takich potraw jak takikomi gohan, oden, czy suimono.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl