Sanko Seika krakersy ryżowe Yuki no Yado z lukrem i cukrem trzcinowym, 131g
Opis
Yuki no Yado Kokutō Milk to słodko-słone krakersy ryżowe senbei od firmy Sanko Seika, w wyjątkowej edycji łączącej północną Japonię z południową. Yuki no Yado (dosł. śnieżna chata) są lekko solonymi krakersami, oprószonymi lukrem powstałym ze słodkiej śmietanki z mleka z Hokkaido - wyspy położonej na północnym krańcu Japonii. Ponieważ słodka polewa znajduje się wyłącznie na jednej stronie krakersa, smak przekąski będzie się nieco różnił w zależności od tego, od której strony go ugryziemy :)
Na tej samej stronie krakersa znajdziemy dodatkową polewę lukrową z kokutō milk, czyli rozpuszczonego w mleku, ciemnego cukru trzcinowego. Ponieważ powstaje on w procesie powolnego wygotowywania soku z trzciny cukrowej, posiada złożony, naturalnie trawiasty smak. Brązowy cukier kokutō, który jest specjalnością Okinawy (tropikalnego archipelagu położonego na południu Japonii), wmieszany został także w samo ciasto krakersa ryżowego, nadając mu tym samym charakterystycznie brązowej barwy.
W opakowaniu znajduje się aż 24 chrupiących, rozpływających się w ustach słodko-słonych senbei.
Skład: ryż, cukier, olej roślinny, brązowa melasa, skrobia, brązowy cukier, sól, LAKTOZA, kakao w proszku, żelatyna, serwatka w proszku (MLEKO), dekstryna, LAKTOZA, oligosacharyd fruktozy, odtłuszczone MLEKO skoncentrowane, świeża ŚMIETANA, słodzone MLEKO skondensowane, odtłuszczone MLEKO w proszku/skrobia modyfikowana, barwnik karmelowy, aromat, substancja słodząca (stewia, lecytyna (SOJOWA).