Seiki tradycyjne słodycze japońskie Daifuku Mochi z czerwoną fasolą i solą morską, 130g
Opis
Skosztuj autentycznych, tradycyjnych japońskich mochi - miękkich, ciągnących się kulek z ciasta ryżowego wyrabianego tradycyjnymi metodami przez firmę Seiki!
Shio Daifuku to mochi wielkości jednego kęsa, które cechują się charakterystycznie sprężystą teksturą ciasta ryżowego oraz delikatną słodyczą nadzienia ze słodkiej pasty anko z czerwonej fasoli azuki. Jej smak podkreślony został też dodatkiem szczypty soli morskiej Hakata, która pozyskiwana jest na wyspie Hakata leżącej po środku Morza Wewnętrznego Seto. To wyjątkowe połączenie autentycznie japońskich składników!
Każde mochi zapakowane jest oddzielnie, co pozwala cieszyć się ich świeżością długo po otwarciu!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: syrop skrobiowy, pasta z fasoli azuki, cukier, mąka ryżowa kleista, skrobia, sól/emulgator [lecytyna (SOJA)].