Showa mąka do Takoyaki, 200 g
Opis
Showa Mąka do Takoyaki
Jedno z najpopularniejszych składników do takoyaki już dostępne w Polsce! Zasmakuj się w tradycyjnej japońskiej kuchni już dziś z mąkami firmy Showa!
Takoyaki to jedno z najpopularniejszych dań sprzedawanych na ulicznych stoiskach w Japonii! Ten omlet z dodatkiem kawałka ośmiernicy, dzięki odpowiedniemu wypieczeniu jest chrupki na zewnątrz, a w środku delikatny i ciągnący się.
Mąka do takoyaki nie jest zbyt popularna poza granicami Japonii, także jesteśmy dumni z tego, że możemy Wam ją zaoferować!
Sposób przygotowania:
480 ml dashi, 2 jajka, łyżeczkę sosu sojowego, 1/4 łyżeczki soli i szklankę mąki do takoyaki wymieszać w misce do połączenia się składników. Na rozgrzaną patelnię do takoyaki dodać odrobinę oleju. Następnie polać odrobiną mieszanki, dodać mały kawałek ośmiernicy i zalać znów wszystko uprzednio przygotowaną mieszanką. Smażyć przez 1-2 minuty, po czym obrócić długą wykałaczką lub pałeczkami i smażyć przez 3-4 minuty. Dodać do tego ulubiony majonez (najlepiej japoński!), aonori (zielone sproszkowane nori) i katsuobushi (suszone płatki ryby bonito)! Smacznego!
Takoyaki idealnie komponuje się z suszonymi płatkami katsuobushi oraz czerwonym marynowanym imbirem!
Skład: mąka przenna, syrop cukrowy w proszku, sól, cukier, sproszkowany ekstrakt z kurczaka, sproszkowana suszona ryba bonito, sproszkowana suszona makrela, ekstrakt drożdżowy, enzym proteolityczny, skrobia modyfikowana, przyprawy, proszek do pieczenia, guma ksantanowa (alergeny: przenica, makrel, ryba bonito)