Sokenbicha herbata zbożowa z 13 roślinnych składników, 600ml
Opis
Sōkenbichę scharakteryzować można trzema słowami znajdującymi się w jej nazwie: orzeźwienie (爽 sō), zdrowie (建 ken) oraz uroda (美 bi). Jest to popularna w Japonii naturalna herbata zbożowa, która znana jest przede wszystkim ze względu na liczne korzyści zdrowotne płynące z jej picia. Sōkenbicha nie zawiera cukru ani kofeiny, dlatego stanowi bezpieczną opcję dla osób na diecie, nie wiąże się z ryzykiem bezsenności i mogą się nią cieszyć zarówno dzieci jak i dorośli.
W herbacie tej znajdziemy aż 13 różnych składników pochodzenia roślinnego, odpowiadających za jej naturalny smak oraz zdrowotność: łzawnicę ogrodową (hatomugi), brązowy ryż (genmai), jęczmień (ōmugi), pstrolistkę sercowatą (dokudami), liście senny (habucha), cykorię (chikorii), słód (bakuga), wiesiołka czterolistnego (tsukimisō), ziarna kukurydzy (nanbankibi), trawę jęczmienną (ōmugiwakaba), ashitabę, liście eukomii wiązowatej (tochūba) oraz bylicę japońską (yomogi). Wiele z tych roślin, jak m.in. ashitaba, yomogi, czy cykoria, jest cenionych od wieków na kontynecie azjatyckim za swoje właściwości lecznicze, jak i zasobność w potrzebne organizmowi minerały.
Sōkenbicha jest więc nie tylko orzeźwiającym napojem gaszącym pragnienie nawet w największe upały, lecz również herbatą, która pomaga nam dbać o własne zdrowie, a co za tym idzie, o urodę!
Skład: woda, chiński jęczmień perłowy, brązowy ryż, jęczmień, pstrolistka sercowata, herbata senna, cykoria, wiesiołek czterolistny, kukurydza, trawa jęczmienna, angelica keiskei, eukomia wiązowata, bylica japońska, witamina C.