Usagimochi ciastka ryżowe Mochi do podsmażenia, z czarnym sezamem, 120g

Dostępność: brak towaru
Cena: 19,90 zł

Cena regularna:

19.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ankomochi z kurogoma'an to tradycyjne, japońskie słodycze z ciasta ryżowego mochi ze słodką pastą z czarnego sezamuKurogoma'an, którą wykorzystano jako nadzienie ciastek, to rodzaj gładkiej, jednolitej pasty z prażonych ziaren czarnego sezamu, które to nadają całości charakterystycznego, ciemnego koloru oraz sezamowego smaku. Pojedyncze, ozdobne ziarenka sezamu znajdują się również w samym cieście ryżowym. Dodatkowo, ciasto ryżowe ubite zostało przy użyciu tradycyjnych młotków kine, dzięki czemu ciastka mochi zachowują swoją autentyczną miękkość.

Aby w pełni cieszyć się smakiem i ciągliwą teksturą ciastek, należy je wpierw podgrzać. Można to zrobić na 3 sposoby:

  • przy użyciu małego piekarnika elektrycznego (toaster oven): umieścić ciastka w nagrzanym piekarniku i podgrzewać je przez 1 minutę, po czym wyłączyć całość i pozostawić ciastka na kolejną minutę wewnątrz piekarnika
  • przy użyciu elektrycznej płyty grzejnej (hot plate): podpiekać ciastka na rozgrzanej płycie przez około 6 minut, obracając je w między czasie
  • przy użyciu patelni: ułożyć ciastka na rozgrzanym oleju, po czym podsmażać przez 5-6 minut na małym/średnim ogniu, obracając je w między czasie

 

Skład: ciasto ryżowe (ryż kleisty, maltoza, syrop kukurydziany, czarny SEZAM), pasta  z fasoli (fasola adzuki, cukier, zredukowany syrop skrobiowy, pasta z czarnego  SEZAMU), trehaloza.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl