Usagimochi ciastka ryżowe Mochi do podsmażenia, z czarnym sezamem, 120g
Opis
Ankomochi z kurogoma'an to tradycyjne, japońskie słodycze z ciasta ryżowego mochi ze słodką pastą z czarnego sezamu. Kurogoma'an, którą wykorzystano jako nadzienie ciastek, to rodzaj gładkiej, jednolitej pasty z prażonych ziaren czarnego sezamu, które to nadają całości charakterystycznego, ciemnego koloru oraz sezamowego smaku. Pojedyncze, ozdobne ziarenka sezamu znajdują się również w samym cieście ryżowym. Dodatkowo, ciasto ryżowe ubite zostało przy użyciu tradycyjnych młotków kine, dzięki czemu ciastka mochi zachowują swoją autentyczną miękkość.
Aby w pełni cieszyć się smakiem i ciągliwą teksturą ciastek, należy je wpierw podgrzać. Można to zrobić na 3 sposoby:
- przy użyciu małego piekarnika elektrycznego (toaster oven): umieścić ciastka w nagrzanym piekarniku i podgrzewać je przez 1 minutę, po czym wyłączyć całość i pozostawić ciastka na kolejną minutę wewnątrz piekarnika
- przy użyciu elektrycznej płyty grzejnej (hot plate): podpiekać ciastka na rozgrzanej płycie przez około 6 minut, obracając je w między czasie
- przy użyciu patelni: ułożyć ciastka na rozgrzanym oleju, po czym podsmażać przez 5-6 minut na małym/średnim ogniu, obracając je w między czasie
Skład: ciasto ryżowe (ryż kleisty, maltoza, syrop kukurydziany, czarny SEZAM), pasta z fasoli (fasola adzuki, cukier, zredukowany syrop skrobiowy, pasta z czarnego SEZAMU), trehaloza.