Usagimochi ciastka ryżowe Mochi do podsmażenia, z czerwoną fasolą, 120g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 19,90 zł 19.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ankomochi z ogura'an to tradycyjne, japońskie słodycze z ciasta ryżowego mochi ze słodką pastą z czerwonej fasoli azuki (pastą anko). Ogura'an, którą wykorzystano jako nadzienie ciastek, to rodzaj pasty fasolowej, która stanowi mieszankę gładkiej, jednolitej pasty anko (typu koshian) oraz większych, pojedynczych ziaren fasoli, dzięki czemu całość posiada różnorodną i apetyczną konsystencję. Dodatkowo, ciasto ryżowe ubite zostało przy użyciu tradycyjnych młotków kine, dzięki czemu ciastka mochi zachowują swoją autentyczną miękkość.

Aby w pełni cieszyć się smakiem i ciągliwą teksturą ciastek, ankomochi należy wpierw podgrzać. Można to zrobić na 3 sposoby:

  • przy użyciu małego piekarnika elektrycznego (toaster oven): umieścić ciastka w nagrzanym piekarniku i podgrzewać je przez 1 minutę, po czym wyłączyć całość i pozostawić ciastka na kolejną minutę wewnątrz piekarnika
  • przy użyciu elektrycznej płyty grzejnej (hot plate): podpiekać ciastka na rozgrzanej płycie przez około 6 minut, obracając je w między czasie
  • przy użyciu patelni: ułożyć ciastka na rozgrzanym oleju, po czym podsmażać przez 5-6 minut na małym/średnim ogniu, obracając je w między czasie

 

Skład: ciasto ryżowe (ryż kleisty, syrop kukurydziany w proszku, syrop kukurydziany),  pasta z fasoli (fasola adzuki, cukier, zredukowany syrop skrobiowy, agar), trehaloza. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl