Usagimochi ciastka ryżowe Mochi do podsmażenia, z czerwoną fasolą, 120g
Opis
Ankomochi z ogura'an to tradycyjne, japońskie słodycze z ciasta ryżowego mochi ze słodką pastą z czerwonej fasoli azuki (pastą anko). Ogura'an, którą wykorzystano jako nadzienie ciastek, to rodzaj pasty fasolowej, która stanowi mieszankę gładkiej, jednolitej pasty anko (typu koshian) oraz większych, pojedynczych ziaren fasoli, dzięki czemu całość posiada różnorodną i apetyczną konsystencję. Dodatkowo, ciasto ryżowe ubite zostało przy użyciu tradycyjnych młotków kine, dzięki czemu ciastka mochi zachowują swoją autentyczną miękkość.
Aby w pełni cieszyć się smakiem i ciągliwą teksturą ciastek, ankomochi należy wpierw podgrzać. Można to zrobić na 3 sposoby:
- przy użyciu małego piekarnika elektrycznego (toaster oven): umieścić ciastka w nagrzanym piekarniku i podgrzewać je przez 1 minutę, po czym wyłączyć całość i pozostawić ciastka na kolejną minutę wewnątrz piekarnika
- przy użyciu elektrycznej płyty grzejnej (hot plate): podpiekać ciastka na rozgrzanej płycie przez około 6 minut, obracając je w między czasie
- przy użyciu patelni: ułożyć ciastka na rozgrzanym oleju, po czym podsmażać przez 5-6 minut na małym/średnim ogniu, obracając je w między czasie
Skład: ciasto ryżowe (ryż kleisty, syrop kukurydziany w proszku, syrop kukurydziany), pasta z fasoli (fasola adzuki, cukier, zredukowany syrop skrobiowy, agar), trehaloza. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.