Yamasa sos do Sukiyaki, 500ml
Opis
Sukiyaki to popularna, rozgrzewająca potrawa jednogarnkowa nabemono, którą najczęściej gotuje się, a także serwuje, podając w żeliwnym garnku ustawionym na środku stołu, skąd każdy może nakładać sobie pałeczkami własną porcję do miski. Sukiyaki przygotowuje się krojąc na drobne plastry, kawałki, czy słupki takie składniki, jak wołowina, grzyby enoki, shiitake, tofu, kapusta pekińska, po czym gotuje się razem w specjalnym sosie do sukiyaki warashita.
Sos do sukiyaki od firmy Yamasa to gotowy sos warashita, składający się z sosu sojowego tamari, cukru, sake, mirinu oraz soli. Sos tamari - który wykorzystano tu zamiast standardowego, ciemnego sosu sojowego - to prawie w 100% soja i stanowi doskonały wzmacniacz smaku umami, wobec czego doskonale nadaje się do potraw gotowanych na wolnym ogniu. Sos ten idealnie pasować będzie również do dań nikujaga, nikudōfu, oyakodon, czy soboro.
Skład: sos SOJOWY (PSZENICA, SOJA), cukier, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, syrop skrobiowy, przyprawa ze sfermentowanego ryżu, mirin, sól, japoński alkohol, ekstrakt z wodorostów (konbu), glutaminian sodu.