

Marufuji Japońska panierka Panko, 180g





Opis
Marufuji japońska panierka panko
Jedno z najpopularniejszych składników dań głęboko smażonych już dostępne w Polsce! Świetny zamiennik do polskiej bułki tartej teraz na wyciągnięcie dłoni!
Panierka panko firmy Marufuji nada daniom smażonym na głębokim oleju chrupkości i idealnej objętości! Dzięki swojej strukturze, panko pochłania mniej tłuszczu, co sprawia, że potrawy są mniej kaloryczne oraz o wiele bardziej chrupkie! Idealna nie tylko jako panierka do kotletów z wieprzowiny czy kurczaka, ale także dodatek, który pomoże ci scalić mięso do burgerów.
Sposób przygotowania:
Panko należy wymieszać z mąką. W osobnej miseczce ubić delikatnie jajka, dodać do nich ulubionych przypraw. Dowolne warzywa lub krewetki umoczyć najpierw w jajku, później w panko, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju.
Skład: mąka pszenna, glukoza, drożdże, tłuszcze roślinne, sól, produkty na bazie drożdży (alergeny: pszenica)