Showa mąka do Okonomiyaki, 200 g

Showa mąka do Okonomiyaki - 200 g   |   japoniacentralna.pl
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,90 zł

Cena regularna: 13,90 zł

11.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Okonomiyaki to bez wątpienia jedno z ulubionych smażonych dań Japończyków. Określane są mianem japońskich omletów, naleśników, placków, a czasami nawet japońskiej pizzy. Ich nazwa oznacza "smażone wedle gustu" i choć same omlety rzeczywiście stanowią podstawę dla dowolnych, ulubionych dodatków, to niezależnie od upodobań wymagają pewnych stałych składników.

Jednym z nich jest okonomiyaki-ko, czyli mąka do okonomiyaki. Jest to gotowa mieszanka, dzięki której przygotujesz prawdziwie japońskie omlety okonomiyaki o autentycznym i niepowtarzalnym smaku. Poza mąką pszenną w składzie znajduje się między innymi suszona makrela (sababushi) oraz suszony tuńczyk bonito (katsuobushi), które nadają omletom bogatego i niezbędnego smaku umami.

Sposób przygotowania (dwóch placków okonomiyaki):

  • W dużej misce połącz dokładnie 100g (połowę opakowania) mąki do okonomiyaki firmy Showa, 1 jajko oraz 100ml wody.
  • Do tak przygotowanej masy dodaj pokrojoną w drobną kostkę (0,5cm x 0,5cm) kapustę (300g), jedno jajko oraz 100g drobno pokrojonego, ulubionego składnika (np. kalmary, krewetki, wieprzowina, skrawki tempury tenkasu/agedama, marynowany imbir beni shōga itp.), a następnie kolistym ruchem wymieszaj całość równomiernie rozprowadzając wszystkie składniki w cieście.
  • Posmaruj patelnię bardzo cienką warstwą oleju, po czym wylej połowę ciasta na rozgrzaną patelnię. Smaż omleta z jednej strony na średnim ogniu przez 4 minuty.
  • Odwróć placek, przykryj patelnię pokrywką i smaż kolejne 5 minut.
  • Na koniec zdejmij pokrywkę, odwróć ostatni raz omleta i smaż dodatkową minutę.

Aby okonomiyaki posiadał prawdziwie japoński charakter polecamy wykończyć usmażony placek strużkami japońskiego majonezu oraz warzywno-owocowego sosu do okonomiyaki. Ponadto jako topping świetnie sprawdzą się płatki suszonego tuńczyka kastuobushi, imbir beni shōga i sproszkowane wodorosty aonori.

 

Skład: mąka pszenna, cukier, sól, glukoza, sproszkowana suszona ryba bonito, sproszkowana suszona makrela, proszek do pieczenia, przyprawy, emulgatory (alergeny: pszenica, makrela, ryba bonito).

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl