Tamasan mąka ryżowa Mochi-ko, 200g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,90 zł 24.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.90001
Producent: Tamasan
Kod produktu: SP149
Pin It

Opis

Mochi-ko, czyli mąka ryżowa mochi, to jedna z wielu mąk wykorzystywanych w japońskiej kuchni powstających z ryżu kleistego. Mochi-ko powstaje w 100% z japońskiego ryżu mochi-gome, który w porównaniu do ryżu uruchimai (rodzaju ryżu na co dzień spożywanego przez Japończyków) jest o wiele bardziej kleisty i służy głównie wyrabianiu charakterystycznie ciągnących się ciasteczek mochi.

Po wymieszaniu mąki mochi-ko z wodą powstaje gładkie, lepkie ciasto, które znakomicie nadaje się do zrobienia własnych daifuku lub gyūhi. Mochi-ko można wykorzystać także do wyrobu ciast i pączków, dzięki czemu nabiorą one bardziej sprężystej tekstury.

Sposób przygotowania mochi daifuku:

  1. Do dużej miski żaroodpornej wsyp 200g mąki mochi-ko oraz 2 duże łyżki cukru, po czym dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj 260ml wody i ponownie wymieszaj.
  2. Przykryj naczynie folią spożywczą naciągając ją szczelnie, po czym umieść całość w mikrofali na ok. 2 minuty.
  3. Po wyjęciu z mikrofali zdejmij folię i wymieszaj dokładnie masę mokrą, drewnianą szpatułką.
  4. Powtórz krok 2. oraz 3. trzykrotnie.
  5. Gotową masę wraz z ulubionym nadzieniem (np. pasta fasolowa anko) uformuj w kulki dowolnej wielkości. Smacznego!

Po otwarciu opakowanie należy szczelnie zamknąć i przechowywać w suchym miejscu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl