Yamadai T's Vegan Noodles Cup instant tantanmen, 67g
Opis
Tan-Tan Noodle Soup z serii Vegan Noodles to błyskawiczne danie tantanmen w kubku, przygotowane przez słynną już tokijską restaurację wegańską "T's Tantan". "T's Tantan" to wyjątkowe miejsce, w menu którego nie znajdziemy mięsa, ryb, jajek, mleka, ani innych produktów pochodzenia zwierzęcego - jedno z niewielu takich miejsc w skali całego kraju! W samym Tokio działają dwie restauracje "T's" i obie znajdują się na terenie dworców kolejowych, gromadząc każdego dnia wielu spragnionych podróżujących i oferując stosunkowo tanie, lecz nadzwyczaj często rekomendowane, niezwykle smaczne gorące rameny. Vegan Noodles Cup jest więc znakomitą propozycją dla osób będących zawsze w biegu lub po prostu chcących spróbować wegańskiego ramenu od "T's Tantan" w zaciszu własnego domu.
Tantanmen to japoński odpowiednik syczuańskiego makaronu dandan, który w chińskiej kuchni znany jest najlepiej ze swojej nieziemskiej ostrości. Japoński wariant jest natomiast łagodniejszy, szczególnie dzięki kremowemu bulionowi, który balansuje oryginalną ostrość potrawy. Niezależnie jednak od ostrości, tantanmen jest uwielbiany przez wszystkich za swoją charakterystyczną mieszankę smaków sezamu, chili, pieprzu syczuańskiego oraz pasty doubanjiang / toban djan.
Tan-Tan Noodle Soup w kubku od "T's" to szybki i prosty w przygotowaniu wegański tantanmen o bogatym smaku. Łączy on podstawowe smaki sezamu i chili z wytrawnością pasty doubanjiang, słodkością pasty tenmenjan (tianmian) oraz cytrusowym aromatem pieprzu syczuańskiego (kashō). W środku znajdziemy także klasyczne dodatki takie, jak ziarna sezamu, płatki chili oraz pociętą kapustę bok choy. To idealny posiłek dla każdego wielbiciela ostrego, bezmięsnego jedzenia!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
Skład: makaron (mąka PSZENNA, sól, błonnik pokarmowy SOJOWY), zupa (SEZAM, sól, cukry, olej palmowy, ekstrakt drożdżowy, sos SOJOWY, cebula w proszku, przyprawy, olej aromatyzujący, sos do makaronu, hydrolizat białka, ekstrakt z grzybów shiitake), dodatek do zupy(kapusta pak choi, SEZAM, granulowane białko SOJOWE, edamame, ostra papryka), zagęszczacz polisacharydowy, barwnik karmelowy, witamina E, środki zakwaszające, barwnik paprykowy, ekstrakt z ostrej papryki.