Daisho sos do dania Gyudon, 175g
Opis
Przenieś smak Japonii do swojej kuchni wraz z sosem do dania gyūdon od firmy Daisho! Gyūdon to niezwykle popularne, często zamawiane na mieście danie z duszonej w bulionie dashi, sosie sojowym i mirinie wołowiny, ułożonej na misce ryżu z cebulą i innymi dodatkami. Sos od Daisho to dobrze zbalansowana mieszanka bulionu z wodorostów kombu oraz tuńczyka bonito wraz ze słodyczą japońskiego wina ryżowego mirin. Dzięki dodatkowi sekretnego składnika w postaci białego wina, które znakomicie uwydatnia smak mięsa, sos ten stanowi wyśmienity wybór dla tych, którzy poszukują wyrazistych i autentycznie japońskich smaków.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: sos sojowy, cukier, sake, sól, ocet, drożdże, imbir, białe wino, gałka muszkatołowa, alkohol, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu, rybonukleotydy disodowe, kwas szczawiowy), regulator kwasowości (cytrynian sodu), barwnik (karmel), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), pszenica, glutaminian sodu.