House Vermont Curry ostre z jabłkiem i miodem 12 porcji, 230g
Opis
Skosztuj najpopularniejszej w Japonii marki curry od firmy House! Vermont Curry to ceniony od ponad 60 lat smak japońskiego curry na bulionie drobiowo-wieprzowym, które w przeciwieństwie do klasycznego, ostrego curry posiada wyważony, łagodniejszy smak dzięki dodatkowi jabłek oraz miodu. Ich słodycz sprawia, że zarówno dorośli i dzieci mogą delektować się tym aromatycznym i treściwym japońskim daniem. Jego kremowa konsystencja świetnie pasuje z kleistym ryżem krótko ziarnistym.
W wersji ostrej otrzymasz lekko zaostrzone curry, którego ostrość w skali na 5 można ocenić na 3. Opakowanie zawiera kostki Vermont Curry przewidziane na 12 porcji.
Sposób przygotowania 12 porcji (w razie potrzeby dostosuj ilość składników do ilości przygotowywanych porcji):
- Pokrój w dużą kostkę cebulę (800g), ziemniaki (450g), marchewkę (200g) oraz wybrane mięso (500g).
- Wrzuć pokrojone składniki do garnka i podsmaż je lekko na oleju.
- Wlej 1400ml wody do garnka i gotuj całość, aż składniki zmiękną do preferowanej konsystencji (ok. 15 min).
- Zgaś ogień, podziel całe opakowanie Vermont Curry na kostki i dodaj do garnka. Wymieszaj całość, tak aby rozpuścić kostki curry.
- Włącz ponownie mały ogień i zredukuj sos do preferowanej konsystencji (ok. 10 min) - Gotowe!
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: Olej roślinny, MĄKA, sol, cukier, skrobia, curry w proszku, glutaminian sodu, barwnik karmelowy, inne (ekstrakt z drożdży odtłuszczona SOJA, przyprawy, proszek pomidorowy, produkty serowe topione, miód, lecytyna sojowa, czosnek w proszku, pasta owocowa, prażona cebula), proszek, przyprawa pomidorowa, ester sacharozy i kwasu tłuszczowego, cebula w proszku, diacyloglicerol, przyprawa do cebuli, mieszanka cukru/MLEKA w proszku, maślanka w proszku. hydrolizat bitki, MLEKO pełne: w proszku, pasta jabłkowa, zasmażka brązowa, ser, kwas cytrynowy, odtłuszczone MLEKO w proszku, aromat, glukoza, barwnik papryki, inozynian disodowy, kakao w proszku (zawiera seler, ziarna zawierające gluten, składniki MLEKA i ziarna SOI .