S&B Torokeru Curry, łagodne - 10 porcji - 200g
Opis
S&B Torokeru Curry to wegetariańskie kostki bulionowe o łagodnym smaku do przyrządzania rozpływającego się w ustach japońskiego curry.
Dzięki powolnemu gotowaniu aż 20 rodzajów warzyw, w tym kapusty zielonej i pekińkiej, osiągnięty bulion posiada charakterystyczną miekkość i słodkość, idealnie zachowaną w 10 kostkach bulionowych. W wersji łagodnej dodatkowo został użyty słodki ziemniak Anno, by podkreślić głęboką słodycz bulionu. Torokeru (jap. とろける) oznacza dosłownie "rozpływający się" i takiej też konsystencji można się spodziewać przy zastosowaniu S&B Torokeru Curry!
Kostki S&B można rozpuścić w bulionie warzywnym lub mięsnym, dodatkowo można też dodać kawałki warzyw do bulionu - ziemniaków, marchewki czy cebuli.
Przykładowy sposób przygotowania:
Składniki do 10 porcji:
- Wołowina (lub kurczak czy baranina) (450g)
- Cebula (585g)
- Marchewka (225g)
- Ziemniaki (450g)
- 2 łyżki oleju do pieczenia
- 6 szklanek wody (1440 ml)
- 1 opakowanie S&B Torokeru Curry
Przygotowanie:
- Smaż mięso i warzywa z olejem w dużym rondlu na średnim ogniu przez ok. 5 min.
- Dodaj wody i zagotuj. Zmiejsz ogień, przykryj i duś przez ok. 20 min, aż wszystkie składniki będą miękkie.
- Wyłącz ogień, podziel S&B Torokeru Curry na kostki i wrzuć je do rondla, cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu się kostek, włącz jeszcze raz kuchenkę i gotuj przez 5 min na wolnym ogniu.
- Podawaj z makaronem albo ryżem.
Opakowanie zawiera 10 porcji kostek bulionowych do curry o łagodnym smaku.
Skład: olej palmowy, olej rzepakowy, mąka pszenna, cukier, sól, skrobia kukurydziana, curry w proszku, wzmacniacz smaku, pigment karmelowy, płatki ziemniaczane, proszek ze słodkich ziemniaków, ekstrakt z kapusty pekińskiej, marchew, ignam, krem warzywny (zielone warzywa), odtłuszczona soja, przyprawy, dekstryna, ekstrakt z cebuli, ekstrakt z marchwi, smażona cebula, olej z jarmużu w proszku, hydrolizowane białka, guanynian disodowy, inozynian disodowy.
Ewa
Smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu.