S&B Torokeru Curry, średnio ostre - 10 porcji - 200g
Opis
S&B Torokeru Curry to wegetariańskie kostki bulionowe o średnio-ostrym smaku do przyrządzania rozpływającego się w ustach japońskiego curry.
Dzięki powolnemu gotowaniu aż 20 rodzajów warzyw, w tym kapusty zielonej i pekińkiej, osiągnięty bulion posiada charakterystyczną miekkość i słodkość, idealnie zachowaną w 10 kostkach bulionowych. Torokeru (jap. とろける) oznacza dosłownie "rozpływający się" i takiej też konsystencji można się spodziewać przy zastosowaniu S&B Torokeru Curry!
Kostki S&B można rozpuścić w bulionie warzywnym lub mięsnym, dodatkowo można też dodać kawałki warzyw do bulionu - ziemniaków, marchewki czy cebuli.
Przykładowy sposób przygotowania:
Składniki do 10 porcji:
- Wołowina (lub kurczak czy baranina) (450g)
- Cebula (585g)
- Marchewka (225g)
- Ziemniaki (450g)
- 2 łyżki oleju do pieczenia
- 6 szklanek wody (1440 ml)
- 1 opakowanie S&B Torokeru Curry
Przygotowanie:
- Smaż mięso i warzywa z olejem w dużym rondlu na średnim ogniu przez ok. 5 min.
- Dodaj wody i zagotuj. Zmiejsz ogień, przykryj i duś przez ok. 20 min, aż wszystkie składniki będą miękkie.
- Wyłącz ogień, podziel S&B Torokeru Curry na kostki i wrzuć je do rondla, cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu się kostek, włącz jeszcze raz kuchenkę i gotuj przez 5 min na wolnym ogniu.
- Podawaj z makaronem albo ryżem.
Opakowanie zawiera 10 porcji kostek bulionowych do curry, średnio ostre.
Skład: olej palmowy, olej rzepakowy, mąka pszenna, cukier, curry w proszku, sól, ziemniak, zielona kapusta, kapusta pekińska, przyprawa, dekstryna, pigment karmelowy, przyprawy, sos winogronowy, hydrolizowane białko, czynnik zakwaszający, emulgator (alergeny: pszenica, soja).