Kobayashi bezglutenowy świeży makaron udon z białego ryżu, 128g
Opis
Makaron japońskiej firmy Kobayashiseimen to idealny wybór dla osób będących na diecie bezglutenowej. Zamiast mąki pszennej użyta została w produkcji mąka ryżowa powstała z białego ryżu, dzięki czemu stanowi bezpieczny oraz smaczny zamiennik standardowego makaronu udon. Jest to ponadto makaron świeży, lecz dzięki szczelnemu zamknięciu może być przechowywany przez długi czas poza lodówką, zachowując świeżość i wyjątkowy smak.
Opakowanie zawiera jedną porcję makaronu, którą należy dodać do 1 litra gotującej się wody, posolonej wedle gustu. Gdy woda zacznie wrzeć ponownie, należy gotować makaron przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wystarczy odsączyć dokładnie makaron z wody. Gotowy makaron można podawać z zupą lub na zimno bądź gorąco z ulubionym sosem.
Skład: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, ocet, guma ksantanowa, kwas alginowy, ester.