Kobayashi bezglutenowy świeży makaron ramen, 128g
Opis
Makaron japońskiej firmy Kobayashiseimen to idealny wybór dla osób będących na diecie bezglutenowej. Zamiast mąki pszennej użyta została w produkcji mąka ryżowa, dzięki czemu stanowi bezpieczny oraz smaczny zamiennik standardowego makaronu ramen. Jest to ponadto makaron świeży, lecz dzięki szczelnemu zamknięciu może być przechowywany przez długi czas poza lodówką, zachowując świeżość i wyjątkowy smak.
Opakowanie zawiera jedną porcję makaronu, którą należy dodać do 720ml gotującej się wody, posolonej wedle gustu. Gdy woda zacznie wrzeć ponownie, należy wymieszać makaron i gotować w wodzie przez 3-4 minuty. Po tym czasie wystarczy odsączyć dokładnie makaron z wody. Gotowy makaron wyśmienicie pasuje do ramenu, sałatek lub potraw smażonych typu yakisoba.
Skład: mąka ryżowa, ocet, guma ksantanowa, estry kwasu alginowego, pigment gardenia.