Marufuji cienki pszenny makaron somen, 250g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Makaron somen to rodzaj tradycyjnego japońskiego makaronu, który charakteryzuje się cienkimi, delikatnymi nitkami i jasnym, niemal białym kolorem. Jest on wytwarzany głównie z pszenicy, wody i soli, a jego produkcja wymaga precyzyjnego procesu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję i elastyczność.

Podaje się go zwykle na zimno z sosem mentsuyu.

Makaron somen Marufuji jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Wystarczy gotować go w gorącej wodzie przez kilka minut, a następnie przepłukać zimną wodą, aby uzyskać idealną teksturę. Podawaj z sosem na bazie sosu sojowego, który podkreśla naturalny smak makaronu.

Przygotowanie

  • Dodaj makaron do wrzącej wody (ok. 1 litr wody na 1 wiązkę makaronu).
  • Gotuj przez 3-3,5 minuty, od czasu do czasu mieszając.
  • Odsącz makaron i przemyj zimną wodą.
  • Podawaj z ulubionym sosem, np. zimnym sosem mentsuyu do maczania, lub w zupie na bazie bulionu dashi.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl