Yamasa sos bulionowy Kombu Tsuyu, 500ml
Opis
Kombu Tsuyu to skoncentrowany sos bulionowy o wyrazistym, wytrawnym smaku. Skoncentrowany bulion z kombu (suszone wodorosty) i płatków tuńczyka Bonito (Katsuobushi). To pyszne połączenie dodaje bogatego, a jednocześnie łagodnego smaku wielu potrawom. Ten wszechstronny bulion jest wypełniony umami i idealnie nadaje się do wielu dań bez potrzeby gotowania bulionu dashi. Przed użyciem powinien być rozcieńczony z wodą w stosunku 2:1 (np. 20ml wody na 10ml sosu).
Sos Kombu Tsuyu nadaje się idealnie zarówno na dodatek do zup, jak i na dip to japońskich makaronów czy tempury. Plastikowa butelka o pojemności 500ml gwarantuje wygodę użycia.
Skład: sos SOJOWY (woda, SOJA, PSZENICA, sól, alkohol) 31%, woda, ekstrakt z ryb i wodorostów kombu, syrop wysokofruktozowy, cukier, sól, alkohol, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, E631, E635, drożdże. ekstrakt z grzybów, hydrolizowane białko RYBNE, konserwanty: kwas mlekowy, słodkie wino ryżowe do gotowania, przyprawy.