Ninben wegański sos bulionowy Kombu Tsuyu, 500ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,90 zł 34.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Kombu Tsuyu no Moto firmy Ninben to skoncentrowany, w pełni wegański sos bulionowy tsuyu, powstały z połączenia słonego sosu sojowego, suszonych wodorostów kombu z prefektury Hokkaido oraz suszonych grzybów shiitake. Jest to niezwykle uniwersalny sos wyrazistymwytrawnym smaku z nutami słodyczy, który rozcieńczony w odpowiednich proporcjach wodą stanowić będzie bazę smakową dla niezliczonej ilości japońskich potraw.

Do czego używać?

  • jako gorąca zupa do makaronu udon lub soba (kaketsuyu): 1 porcja tsuyu na 7 porcji wody
  • jako dip do makaronu udon lub soba na zimno (tsuketsuyu): 1 porcja tsuyu na 2 porcje wody
  • jako dip do tempury (tentsuyu): 1 porcja tsuyu na 3 porcje wody
  • do dania typu nabemono: 1 porcja tsuyu na 9~10 porcji wody
  • jako dressing do sałatki: 1 porcja tsuyu na 2 porcje octu i 3 porcje oliwy

 

Skład: sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, sól), cukier, sól, wodorosty kombu,  ekstrakt drożdżowy, suszone grzyby shiitake, kwas mlekowy. 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 515 070 554
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl