Ninben wegański sos bulionowy Kombu Tsuyu, 500ml
Opis
Kombu Tsuyu no Moto firmy Ninben to skoncentrowany, w pełni wegański sos bulionowy tsuyu, powstały z połączenia słonego sosu sojowego, suszonych wodorostów kombu z prefektury Hokkaido oraz suszonych grzybów shiitake. Jest to niezwykle uniwersalny sos o wyrazistym, wytrawnym smaku z nutami słodyczy, który rozcieńczony w odpowiednich proporcjach wodą stanowić będzie bazę smakową dla niezliczonej ilości japońskich potraw.
Do czego używać?
- jako gorąca zupa do makaronu udon lub soba (kaketsuyu): 1 porcja tsuyu na 7 porcji wody
- jako dip do makaronu udon lub soba na zimno (tsuketsuyu): 1 porcja tsuyu na 2 porcje wody
- jako dip do tempury (tentsuyu): 1 porcja tsuyu na 3 porcje wody
- do dania typu nabemono: 1 porcja tsuyu na 9~10 porcji wody
- jako dressing do sałatki: 1 porcja tsuyu na 2 porcje octu i 3 porcje oliwy
Skład: sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, sól), cukier, sól, wodorosty kombu, ekstrakt drożdżowy, suszone grzyby shiitake, kwas mlekowy.