Kikkoman Świeży sos sojowy z bulionem z Kombu, 450ml
Opis
Ciesz się wyjątkowym i autentycznym smakiem świeżego, surowego sosu sojowego firmy Kikkoman! Nama Shōyu to świeżo wyciśnięty z ziaren soi sos, który w przeciwieństwie do standardowych sosów sojowych jest niepasteryzowany, dzięki czemu posiada jaśniejszą, żywszą barwę, jego aromat jest nieco słodszy, a smak delikatniejszy. Choć sos nie został poddany obróbce termicznej, zachowuje długo swoją świeżość dzięki specjalnej butelce z podwójnymi ściankami, które zapobiegają kontaktowi powietrza z sosem. W ten sposób sos może być przechowywany w temperaturze pokojowej nawet do 120 dni po otwarciu!
Kombu Dashi Shōyu zawiera dodatek wegańskiego bulionu dashi. To bulion powstały na bazie 2 gatunków wodorostów kombu, rosnących w naturalnych warunkach u południowych wybrzeży Hokkaido: ma-kombu oraz hidaka-kombu. Wodorosty te są znanymi i wysoko cenionymi w Japonii odmianami kombu: Ma-kombu zapewni potrawom obecność łagodnego smaku umami, podczas gdy hidaka-kombu odpowiadać będzie za bogaty, bulionowy aromat. Smak dashi został tu ponadto podkreślony poprzez wyciszenie słonego smaku sosu sojowego, ponieważ w porównaniu do klasycznych sosów sojowych, ten zawiera aż o 25% mniej soli.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: sos sojowy (SOJA, PSZENICA, sól), sól, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, suszone wodorosty, przyprawa, alkohol, zakwaszacz, słodzik: glikozydy stewiolowe, witamina B1.