Marufuji oryginalny Japoński blok Konjak - Konjac , 250g
Opis
Blok oryginalnego Japońskiego "Konnyaku".
Konjac, albo po japońsku Konnyaku, to roślina rosnąca w Azji, z której tworzy się żelowaty, łagodny w smaku produkt zwany Ita-Konnyaku, ceniony za swoją niską zawartość kalorii i liczne zastosowania. Dzięki swojemu delikatnemu, prawie niewyczuwalnemu smakowi idealnie nadaje się do takich dań jak oden czy sukiyaki, gdzie błyskawiczkie wchłania przyprawy i smak dania. Brązowy Konjac osiąga swój kolor dzięki dodaniu sproszkowanych wodorostów, na wzór tradycyjnych metod wyrabiania. Bogaty w błonnik i o niskiej zawartości kalorii, Konnyaku jest idealnym dodatkiem do zdrowej diety.
Przed spożyciem zalecamy zagotować w wodzie przez 3 minuty.
Skład: sproszkowany konjak, wodorotlenek wapnia, proszek z wodorostów.