Youki bulion Dashi z ryby Bonito i wodorostów Kombu, 105g
Opis
Dashi だし, czyli japoński bulion - uznawany przez wielu za esencję japońskiego smaku - stanowi podstawę niezliczonej ilości potraw takich, jak ramen, zupa miso, shabu shabu, czy chawanmushi. Dashi pozostaje niezastąpionym składnikiem kuchni japońskiej dzięki wyjątkowo bogatemu smakowi umami, który pochodzi zazwyczaj z suszonych płatków katsuobushi (płatków suszonej, wędzonej ryby bonito) i wodorostów kombu.
Dashi w stylu japońskim od firmy Youki, to naturalny, granulowany bulion rybny z płatków katsuobushi oraz wodorostów kombu, bez dodatków chemicznych. Posiada delikatny smak umami, który znakomicie podkreśla smak pozostałych składników i nadaje potrawie autentycznego, japońskiego charakteru.
Sposób użycia (bulion dashi): na 200 ml wody 1-2 łyżeczki granulowanego bulionu dashi (1 łyżeczka = ok. 3g)
Skład: sól, LAKTOZA, suszone płatki BONITO w proszku, ekstrakt drożdżowy, ekstrakt drobiowy w proszku, ekstrakt mięsny w proszku, wodorosty kombu w proszku, skrobia.