Marukome pasta Miso z dodatkiem bulionu Dashi, 750g
Opis
Marukome Pasta miso z dodatkiem bulionu dashi
Oparta na długo dojrzewającym czerwonym miso, pasta firmy Marukome, największego sprzedawcy miso w Japonii, wyróżnia się jeszcze dodatkową zawartością bulionu dashi. Ten fakt sprawia, że za pomocą tego produktu można łatwo i szybko przygotować zupy miso używając tylko tej jednej pasty jako składnika!
Miso i dashi od setek lat stanowią podstawę diety japończyków, dzięki swojemu bogatemu smakowi pełnemu umami (jap. pyszny smak) oraz licznym walorom zdrowotnym, w tym wysokiej zawartości białka, witamin i minerałów. W paście firmy Marukome, miso powstałe z sfermentowanej soi połączone jest z aromatycznym bulionem dashi z wodorostów konbu i płatków bonito, co razem daje produkt wręcz opływający w japońskie umami, kwintesencję japońskiego smaku, podkreśloną solą i aromatem wywaru rybnego.
Ponieważ do przygotowania zupy miso potrzeba i bulionu dashi i pasty miso, pasta Marukome prezentuje wygodne rozwiązanie, pozwalające przygotować tradycyjne japońskie danie w ciągu jedynie paru minut!
Sposób użycia:
Do gorącej (nie gotującej się) wody dodajemy pastę (na 1 litr wody 3-4 łyżki), glony wakane oraz trochę tofu... i gotowe! Czyż nie bardzo proste?
Więcej informacji znajdziesz w artykule na blogu:
"Miso – z czym to się je? Ugotujmy razem zupę miso!"
Skład: SOJA (niemodyfikowana genetycznie), ryż, sól, ekstrakt BONITO, proszek BONITO, ekstrakt z wodorostów / glutaminian sodu, alkohol.
Maja
Najlepsza! Zawiera dashi, więc jedyne co trzeba to tylko dodać ją do gorącej (nie wrzącej) wody i zamieszać. Mniam!