Marukome Kyo Kaiseki czerwona pasta Miso z bulionem Dashi, 650g
Opis
Skosztuj prostej, lecz głębokiej w smaku czerwonej pasty miso z bulionem dashi od firmy Marukome! Kyō Kaiseki (nazwa ta oznacza proste danie w stylu kiotyjskim, podawane przed herbatą) to czerwona, a więc długo fermentowana pasta miso, uzyskiwana w procesie fermentacji mieszanki ryżu, soi oraz grzybów spożywczych kōji - zestawu składników charakterystycznych dla odmiany shinshū miso, produkowanej wyłącznie w prefekturze Nagano. Czerwona pasta miso posiada wyjątkowy, wyrazisty smak, który jest apetycznym towarzyszem umami, płynącego z bulionu dashi na bazie wodorostów kombu pozyskiwanych z Hokkaidō oraz suszonych płatków tuńczyka katsuobushi.
Dzięki obecności obu niezbędnych dla zupy miso składników, bulionu dashi i pasty miso, pasta ta stanowi wygodną opcję dla osób, którzy preferują w łatwiejszy i szybszy sposób przygotowywać zupę miso. W tym celu wystarczy nałożyć ulubioną ilość pasty (ok. 3-4 łyżki na 1 litr wody) i wymieszać w miseczce z gorącą, niewrzącą wodą. Całość znakomicie uzupełni dodatek wodorostów wakame lub trochę tofu.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: SOJA (Amerykańska, Kanadyjska lub inne), ryż, sól, suszony proszek BONITO, suszony proszek BONITO, suszony ekstrakt z BONITO, hydrolizat białka, ekstrakt z kelpu / przyprawa (aminokwasy itp.), wódka sake (niektóre produkty zawierają SOJĘ).