Higashimaru instant bulion Udon, 8x8g
Opis
Bulion Funmatsu Tsuyu No Moto to doskonała kompozycja łącząca kombu z Hokkaido, japońską rybę bonito i jasny sos sojowy, nadając mu pełnię smaku umami. Dzięki jasnemu sosu sojowemu, Udon wygląda lepiej pod względem koloru i smaku. Dodatkowo, ponieważ bulion jest w proszku, wystarczy zalać go wodą, by cieszyć się smakiem gotowego dania ramen!
Oprócz tego, że jest bazą do zupy Udon, może być również stosowany w do zupy Oden, Chawanmushi lub do wzbogacenia ugotowanego ryżu.
Bulion ten jest sprzedawany na japońskim rynku od ponad 50 lat, dzięki czemu zyskał uznanie wielu pokoleń Japończyków.
Przygotowanie:
Wymieszaj zawartość saszetki z bulionem w ok. 250 ml gorącej wody
Dodaj ugotowany makaron Udon i wybrane dodatki.
Smacznego!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
---------------------------------------------------
Skład: sól, jasny sos SOJOWY w proszku, cukier, glukoza, sos SOJOWY w proszku, zielona cebula, hydrolizat białka SOJOWEGO, płatki BONITO, sproszkowane wodorosty Konbu/przyprawa (aminokwasy itp.), barwnik karmelowy (w tym trochę PSZENICY i SOJI oraz OWOCE MORZA).