Higashimaru baza do dania Katsudon, 4 szt. x 14g
Opis
Przygotuj we własnej kuchni prawdziwie domowy, japoński katsudon z bazą od firmy Higashimaru! Katsudon to danie z chrupiącego, panierowanego w panko kotleta wieprzowego ułożonego na misce ryżu z ubitym jajkiem i innymi dodatkami. Aby uchwycić autentyczny smak potrawy wystarczy jedna saszetka z bazą Chotto Donburi, która zawiera starannie dobrane składniki zapewniające daniu wyrazistość i oryginalny, japoński charakter.
W opakowaniu znajdują się 4 saszetki z bazą.
Składniki na domowy katsudon (1 porcja):
- 1 pokrojony na kawałki kotlet wieprzowy w panierce panko
- 1 jajko
- ćwiartka cebuli
- odrobina natki pietruszki
- 1 saszetka z bazą do dania katsudon Chotto Donburi od firmy Higashimaru
- ok. 250g ugotowanego ryżu krótko-ziarnistego
- 100ml wody
W celu przygotowania:
- Umieść w garnku cebulę, wlej wodę, dodaj bazę do dania katsudon i wszystko wymieszaj.
- Gotuj całość na wolnym ogniu przez 3-4 minuty pod przykryciem, po czym dodaj kotleta, nałóż ponownie przykrywkę i gotuj przez jeszcze 1 minutę.
- Zdejmij przykrycie, wlej do garnka roztrzepane jajko i je lekko rozprowadź. Gdy jajko się trochę zetnie zdejmij garnek z ognia i nałóż całość na górę ugotowanego ryżu.
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: