Higashimaru baza z grzybami Matsutake do dania Zosui, 2 szt. x 8g
Opis
Przygotuj we własnej kuchni prawdziwie domowy, japoński zōsui z bazą od firmy Higashimaru! Zōsui, zwane też ojiya, to danie z kleistego ryżu z warzywami i mięsem lub owocami morza, podawane na gorąco w postaci owsianki. Aby uchwycić autentyczny smak potrawy wystarczy jedna saszetka z bazą Chotto Zōsui, która zawiera starannie dobrane składniki zapewniające daniu wyrazistość i oryginalny, japoński charakter. To apetyczne zestawienie grzybów matsutake oraz specjalnego sosu sojowego z bulionem dashi z wodorostów kombu i tuńczyka bonito, który nadaje całości wyrafinowanego smaku.
W opakowaniu znajdują się 3 saszetki z bazą.
W celu przygotowania:
- Wlej do garnka ceramicznego 250ml wody i ją zagotuj.
- Do gotującej się wody wsyp ok. 100g ugotowanego ryżu krótkoziarnistego oraz zawartość 1 saszetki z bazą do dania zōsui, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez jeszcze ok. 1 minutę.
- Gotując ryż możesz uzupełnić potrawę ulubionymi dodatkami, jak np. roztrzepanym jajkiem, pokruszonymi wodorostami nori, czy poszatkowaną zieloną cebulką.
- Zdejmij z ognia i jedz prosto z garnka!
Kraj pochodzenia: Japonia.
Oryginalny Japoński produkt.
--------------------------------------------------
Skład: Sól (wyprodukowana w Japonii), dekstryna, cukier, ekstrakt z kurczaka, marchew, sos SOJOWY w proszku, glukoza, sos SOJOWY w proszku, grzyby matsutake, hydrolizat białka, mitsuba, płatki BONITO, ekstrakt z glonów, przetworzone produkty/przyprawy z kurczaka (aminokwasy itp.), aromaty, przeciwutleniacze (witamina E), (zawiera PSZENICĘ, MAKRELĘ, SOJĘ, kurczaka i grzyby matsutake).